Vegetarian

Vinete la Cuptor cu Naut Sotat si Dressing de Iaurt

     Simple de preparat, aceste vinete la cuptor preparate vara in plin sezon au o textura carnoasa si un  gust slab afumat ce se combina ideal cu nautul puternic condimentat. Iaurtul aromat e perfect pentru a calma papilele si lasa un sentiment racoritor.

     Recomand servirea la temperatura camerei pentru a nu incalzi dressingul de iaurt.

vinete-coapte-cu-naut-sotat-si-dressing-de-iaurt

Vinete Coapte cu Naut Sotat si Dressing de Iaurt

Fel Fel Pincipal
Bucatarie Orientala
Keyword naut, vinete
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 50 minutes
Timp total 1 hour
Nr. de portii: 2 portii

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 240 g naut(din conserva) strecurat si clatit
  • 1,5 lingurita praf de chimion
  • 1 morcov mediu taiat in bastonase de 3-4 cm
  • 120 ml ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1/2 ardei iute feliat subtire
  • 2 catei usturoi feliat subtire

Pt. Dressingul de Iaurt

  • zeama de la o jumatate lamaie
  • 130 g iaurt grecesc
  • 10 g frunze de patrunjel
  • 10 g frunze de menta
  • 5 g frunze de busuioc

Instructiuni

  • Se incalzeste cuptorul la 240 grade C. Se spala vinetele si taie felii de 2-3 cm, apoi se ung cu uleiul de masline si se asezoneaza cu sare si piper. Se aseaza intr-o tava pe un singur strat si se lasa in cuptor 40-45 minute pana capata o culoare aurie inchisa. Se scot din cuptor si se lasa deoparte la racit.
    Vinete-coapte-la-cuptor
  • Intr-o tigaie la foc mediu spre mic se adauga o lingura de ulei, morcovii si se calesc 6-7 minute. Se adauga usturoiul si ardeiul iute pentu inca 4-5 minute. Se adauga nautul, chimionul si scortisoara si se amesteca bine. Se da focul la mare si se lasa 4-5 minute amestecand usor, apoi se da deoparte.
    naut-si-morcov-sotat-tigaie

Pt. Dressingul de Iaurt

  • Se pune in blender iaurtul cu menta, patrunjelul, busuiocul, o lingura de ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper si se mixeaza pana se amesteca bine.
  • Se aseaza vinetele in farfurie pe un strat, se adauga nautul apoi dressingul de iaurt. Se stropeste cu ulei de masline si se decoreaza cu frunze proaspete de menta.
    vinete-coapte-cu-naut-sotat-si-dressing-de-iaurt-de-aproape

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating