tocana-de-fasole-anghinare-kale (4)

Tocana de Fasole, Kale si Anghinare

Aceasta tocana este super sanatoasa, delicioasa si foarte simplu de facut. Se pot folosi si fasole albe sau chiar un mix. Ingredientele sunt destul de familiare unele gasindu-se constant in camara.
Nr. de portii: 4 portii

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 5-6 ciuperci champignon feliate
  • 1 conserva conserva de pulpa de rosii cuburi
  • 240 g anghinare la borcan taiate in sferturi
  • 2 conserve de fasole strecurate si clatite
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 4 catei usturoi tocat marunt
  • 140 g frunze de kale, cotorul indepartat si taiate mare
  • 30 g rosii deshidratate in ulei, scurse si tocate mare
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 15 g patrunjel tocat marunt
  • 200 ml supa de legume
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui coapte
  • sare si piper
  • crutoane pt. servit

Instructiuni

  • ingrediente-tocana-de-fasole-anghinare-kale
  • Se pune o tigaie la foc mare cu o lingura de ulei. Dupa ce s-a incins se adauga ciupercile si se prajesc 1-2 minute pe fiecare parte pana devin aurii apoi se pun deoparte.
  • Intr-o tigaie adanca la foc mediu se adauga uleiul de masline si ceapa si se caleste usor 3-4 minute pana se inmoaie. Se adauga bulionul, rosiile deshidratate si usturoiul si se amesteca pentru 1-2 minute.
  • Se adauga fasolele, rosiile, ciupercile, anghinarele, cimbru, oregano si supa de legume si se amesteca bine. Se acopera si se lasa la fiert 8-10 minute.
  • Se descopera, se adauga funzele de kale si se amesteca bine 2-3 minute pana se inmoaie.
  • Se ajusteaza gustul cu sare si piper apoi se transfera in boluri individuale. Se presara cu patrunjelul, crutoanele si seminte de floarea soarelui.
    tocana-de-fasole-anghinare-kale
  • tocana-de-fasole-anghinare-kale (3)

Note

  • se poate servi si cu piure de cartofi sau orez