Vegetarian

Conopida la Cuptor cu Tahini, Rodie si Seminte de Pin

     O versiune de conopida la cuptor cu influiente puternice din Orientul Mijlociu. Conopida curatata va fi coapta intreaga pentru a-si pastra textura si aspectul si va fi glazurata cu untul plin de condimente.

     Sosul de tahini cu melasa de rodie si patrunjelul proaspat va balansa condimentele si va aduce o textura cremoasa intregii farfurii.

     Inainte de a baga conopida la cuptor aceasta trebuie fiarta 5-6 minute pentru a se patrunde total.

shawarma-de-conopida-cu-tahini-rodie-si-seminte-de-pin

Conopida la Cuptor cu Tahini, Rodie si Seminte de Pin

Fel Fel Pincipal
Bucatarie Orientala
Keyword conopida, cuptor
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 1 hour
Timp total 1 hour 10 minutes
Nr. de portii: 4 portii

Ingrediente

  • 1 conopida intreaga fara frunze si spalata
  • 100 g tahini
  • 2 catei usturoi tocati marunt
  • 1 lingura melasa de rodie amestecata cu 1 lingura de apa
  • 2 linguri seminte de rodie
  • 2 linguri seminte de pin coapte
  • 2 linguri frunze de patrunjel tocat
  • 2 linguri zeama de lamaie

Pt Condimentul de Shawarma

  • 100 g unt moale la temperatura camerei
  • zeama de la o lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura praf de scortisoara
  • 1 1/2 lingura praf de coriandru
  • 1 lingura sumac
  • 1 lingurita praf de chimion
  • 1/2 lingurita praf de ienibahar
  • 1/2 lingurita praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita praf de cardamom
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat

Instructiuni

  • Intr-o oala se pune conopida cu destula apa cat sa fie acoperita plus o lingura de sare. Se pune pe foc mare apoi cand apa incepe a fierbe se da focul la mediu si se mai lasa 5-6 minute.
    shawarma-de-conopida-cu-tahini-rodie-si-seminte-de-pin-pasul1
  • Intre timp se adauga ingredientele pentru untul shawarma intr-un blender si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
  • Se scoate conopida din apa si se lasa 3-4 minute sa se raceasca apoi se acopera bine cu jumatate din untul shawarma folosind o pensula. Incercati sa ajungeti cu pensula in toate crevasele. Se aseaza conopida pe o tava si se baga in cuptor. Dupa 25 de minute se glazureaza conopida cu restul de unt shawarma si se mai lasa inca 20-30 de minute in cuptor.
    shawarma-de-conopida-cu-tahini-rodie-si-seminte-de-pin-pasul2
  • Intre timp se amesteca bine intr-un bol sosul tahini cu zeama de lamaie, jumatate de lingurita de sare si usturoiul si se adauga treptat apa rece pana prinde consistenta unui sos.
  • Se scoate conopida din cuptor si se lasa 2-3 minute dupa care se stropeste cu sosul tahini si melasa de rodie. Se decoreaza cu patrunjelul, semintele de rodie si semintele de pin.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating