Salate Vegan

Salata de Quinoa, Avocado si Fasole

     Cea mai buna proteina vegetala se gaseste in Quinoa. Aceasta samanta de origine Sud-Americana ce a devenit foarte populara foarte repede. Nu are cel mai distinct gust de aceea are nevoie de mult ajutor. Am avut norocul de a lucra cu ea destul de mult incat sa o folosesc confortabil. Am folosit-o in burgeri vegani, super-salate, budinci chiar si in arancini. In aceasta reteta e important sa nu se fiarba prea mult pierzandu-si astfel textura.

     La aceasta salata de quinoa vegana se pot adauga sau scoate legume in functie de sezon. As pastra insa fasolele albe care oricum se gasesc tot anul la conserva si aduc un plus de proteine si fibra vegetala retetei.

salata-avocado-quinoa-fasole

Salata de Quinoa, Avocado Si Fasole Albe

Fel Salata
Bucatarie Universala
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 25 minutes
Nr. de portii: 6

Ingrediente

  • 180 g quinoa
  • 300 g fasole alba(la conserva e ok)
  • 2 lamai mici
  • 2 avocado mici si copti
  • 2 catei usturoi
  • 2 legaturi ridichi feliate
  • 20 g frunze de busuioc feliate subtire
  • 1 lingurita chimion
  • 75 ml ulei de masline extra virgin
  • sare si piper

Instructiuni

  • Se pune quinoa la fiert in apa din belsug pentru 9-10 minute. Se strecoara de apa, se clateste sub apa rece si se pune deoparte la uscat.
    ingrediente-salata-quinoa-fasole-avocado
  • Se iau lamaile pe rand si cu un cutit ascutit se taie capetele. Se pune lamaia in picioare pe un tocator si se taie coaja cu tot cu pielita alba de sus in jos urmarind curbura naturala. Deasupra unui castron mare se taie lamaia intre membrane pentru a elibera segmentele individuale in castron. Se stoarce zeama din restul de membrana in castron.
  • Se decojeste avocado si se scoate samburele apoi se feliaza si se adauga in castron cu lamaile.
  • Cand s-a uscat quinoa se adauga in castron. Se adauga fasolea, usturoiul, ridichea, 3/4 din busuioc, chimionul, uleiul de masline, sare si piper. Se amesteca usor pentru a nu zdrobi avocado.
    Se ajuteaza gustul cu sare si piper si se decoreaza cu restul de busuioc.

Note

  • eu am folosit quinoa in 3 culori insa se poate folosi doar alba, rosie sau neagra
  • un bun inlocuitor pentru fasolele albe sunt fasolele Fava fierte si decorticate

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating