prajitura-cartof-ponci

Prajitura Cartof

Zilele astea mi-am tot intrebat prietenii daca mai tin minte "prajitura aia in forma de cartof" ce se gasea in toate cofetariile anilor 90, insa mai nimeni nu stia despre ce vorbesc. Cred ca se numea de fapt "Ponci", era una din prajiturile mele preferate, imi placea mult textura si faptul ca se putea manca cu mana.
Nr. de portii: 6 portii

Ingrediente

  • 350 g biscuiti simpli (cat mai uscati)
  • 250 ml lapte
  • 150 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 g alune nesarate zdrobite

Instructiuni

  • ingrediente-prajitura-cartof
  • Se topeste la foc mediu zaharul in lapte cu cacao si cele doua esente apoi se lasa la deoparte. Intre timp se zdrobesc biscuitiii cat mai marunt.
  • Se combina biscuitii cu alunele apoi se adauga siropul de ciocolata, se amesteca bine apoi se lasa 7-8 minute sa se absoarba tot lichidul.
  • Cand compozitia ajunge la temperatura camerei, se formeaza prajiturile cu mainile putin umezite apoi se tavalesc prin cacao.
  • Prajiturile se tin minim o ora in frigider inainte de a fi consumate.
    prajitura-cartof-ponci