Vegetarian

Paste cu Vinete in Sos Rosu

     Pentru aceste paste cu vinete m-am inspirat din clasica “Pasta alla Norma” originara din Sicilia adaptata usor pe gustul meu. Mi se intampla deseori sa ma trezesc in jurul pranzului ca nu am un plan pentru masa asa ca fug repede la frigider si incerc sa incropesc ceva rapid. Uneori rezultatul ma face sa ma indoiesc de calitatile mele de bucatar 🙂 , insa uneori gasesc niste combinatii foarte bune pe care mi le si notez pentru viitoare incercari.

     La aceasta reteta de paste cu vinete prefer pastele scurte (farfalle, penne, casarecce) insa se pot folosi si cele lungi si pentru o versiune mai sanatoasa, cele integrale. O regula care o respect mereu e ca ultimul minut de fierbere al pastelor sa se faca in sos.

farfalle-vinete-sos-rosu

Paste cu Vinete in Sos Rosu

Fel Fel Pincipal
Bucatarie Italiana
Keyword paste, sos de rosii, vinete
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 25 minutes
Nr. de portii: 4 portii

Ingrediente

  • 1 vanata mare taiata cubulete
  • 300 g sos de rosii(passata)
  • 150 g rosii cherry taiate in jumatate
  • 2 catei usturoi feliat subtire
  • 1/2 ceapa rosie taiata julienne
  • 2 linguri masline negre fara sambure taiate in sferturi
  • 10-12 frunze de busuioc
  • 20 g unt
  • ulei de masline extra virgin

Instructiuni

  • Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si se adauga vinetele. Se prajesc pana capata o culoare auriu-inchis si transfera intr-un bol. Se pune la fiert apa cu sare pentru paste.
    vinete-prajite
  • In aceeasi tigaie se mai aduga o lingura de ulei si se adauga ceapa, usturoiul si maslinele. Se calesc 6-7 minute amestecand usor.
  • Se adauga sosul de rosii si jumatate din frunzele de busuioc plus doua-trei linguri de apa de la paste. Se adauga si vinetele si se mai fierbe usor 10-15 minute adaugand apa daca scade prea mult.
  • Cand pastele sunt la un minut de a se face complet se strecoara si se transfera in sos impreuna cu untul si rosiile cherry si se amesteca bine.
  • Se aseaza in farfuri, se decoreaza cu restul de frunze de busuioc si se stropeste cu ulei de masline. Se poate servi cu parmezan proaspat ras sau chiar pecorino.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating