Vegan

Humus cu Naut, Edamame si Busuioc

     Obisnuiam sa mananc humus cu naut destul de regulat, e genul de preparat pe care il ai mereu in frigider pentru o gustare rapida. Ba pe o felie de paine prajita, ba cu legume crude sau chiar intr-o tortila. Desi reteta clasica e foarte buna,  am considerat ca aceasta poate fi inbunatatita. Cu adaosul boabelor de soia verzi(edamame) plus busuioc, humusul capata o alta dimensiune, un gust proaspat de ierburi verzi. E o reteta super simpla, dureaza 10 minute sa o prepari si poate fi tinuta in frigider pana la 4 zile.

humus-edamame-naut-busuioc

Humus cu Edamame si Busuioc

Fel Gustare
Bucatarie Nord-Africana
Keyword humus, naut
Timp de preparare 10 minutes
Timp total 10 minutes
Nr. de portii: 4 portii

Ingrediente

  • 1 conserva de naut strecurat si clatit
  • 80 g boabe de edamame
  • 1-2 catei usturoi
  • 1 lingurita chimion
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lamaie doar zeama
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri seminte de susan sau o lingura de tahini
  • 50 ml apa rece
  • 2-3 frunze busuioc

Instructiuni

  • Se adauga nautul, edamame, usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamaie, busuiocul,chimionul si semintele de susan in blender si se mixeaza 4-5 minute pana devine o pasta apoi se adauga treptat apa rece si sarea pana prinde o consistenta fina si aerata.
    ingrediente-humus-naut-edamame-busuioc

Note

  • folositi un ulei de masline de buna calitate
  • se poate consuma cu un topping variat: ulei de masline cu un praf de sumac sau paprika, patrunjel sau coriandru tocat, ardei copti tocati, seminte de bostan sau floarea soarelui...

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating