chilli-non-carne

Chili Non Carne

Reteta aceasta e dovada reala ca te poti bucura de retetele tale preferate dar intr-un mod nou, alternativ, fara carne. Imi place sa fac o cantitate mai mare de chili pentru ca o pot consuma in zilele urmatoare , cu orez, intr-un burrito, cu nachos sau pe un cartof copt.
Nr. de portii: 6 portii

Ingrediente

  • 3 catei usturoi tocat marunt
  • 1 ceapa mare taiata julienne
  • 2 tije de telina apio tocate marunt
  • 2 morcovi medii curatati si taiati cubulete mici
  • 2 ardei grasi rosii curatati si taiati cuburi
  • 1/2 ardei iute rosu feliat subtire
  • 1 lingurita praf de chimion
  • 1 lingurita praf de chilli
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1 lingurita boia afumata
  • 250 ml supa de legume
  • 800 g pulpa de rosii cuburi la conserva
  • 100 g bulion de rosii
  • 300 g fasole rosie fiarta
  • 300 g granule de soia
  • 20 g frunze de patrunjel tocate
  • sare si piper
  • orez basmati fiert pt servit

Instructiuni

  • Intr-o oala medie se caleste ceapa, telina, morcovii, usturoiul, ardeiul gras si ardeiul iute la foc mediu pentru 4-5 minute.
    ingreidente-chilli-non-carne
  • Se adauga bulionul, praful de chilli, scortisoara, chimionul si boia si se amesteca 3-4 minute.
  • Se adauga rosiile, fasolele, soia si supa de legume si se fierbe la foc mic pentru 25-30 de minute amestecand din cand in cand. Se ajusteaza gustul cu sare si piper.
  • Se serveste cu orezul basmati si patrunjel proaspat tocat.

Note

  • acest chili merge foarte bine rulat intr-un buritto cu o lingura de smantana acrachilli-non-carne-burritochilli-non-carne-burrito-rulat