Vegetarian

Chiftele din Dovlecei, Ricotta si Parmezan

      Aceste chiftele din dovlecei prajite perfect vor avea o suprafata usor crocanta iar inauntru ricotta isi va pastra textura cremoasa. Se pot consuma foarte bine si la temperatura camerei fiind perfecte pentru un picnic sau chiar de luat pentru pranzul de la birou.

     Un pas important este eliminarea excesului de lichid din dovlecei. Compozitia finala trebuie sa aiba o textura destul de groasa pentru a-si pastra forma.

     Unul din ingredientele principale din aceste chiftele de dovlecel, Ricotta trebuie sa fie de buna calitate. Dulce si cremoasa cu o textura putin granuloasa si fara nici un gust acrisor.

    

chiftele-de-dovlecel-ricotta-si-parmezan-alternativ

Chiftele de Dovlecel, Ricotta si Parmezan

Fel Felul 1, Gustare
Bucatarie Italiana
Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 45 minutes
Nr. de portii: 12 chiftele

Ingrediente

  • 3 dovlecei mici
  • 300 g ricotta
  • 40 g parmesan ras
  • 1 lamaie
  • 2 catei usturoi tocat marunt
  • 2 oua
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lingurita praf de nucsoara
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

Instructiuni

  • Se spala bine dovleceii apoi se dau prin razatoare la marimea mare. Se freaca bine cu sare si se lasa la strecurat 30-45 de minute ca sa elimine cat mai mult lichid.
    dovlecel-dat-prin-razatoare
  • Intre timp se adauga intr-un bol mare ricotta, parmezanul, usturoiul, ouale si coaja de la jumatate de lamaie data prin razatoarea mica si se amesteca usor. Se adauga faina treptat amestecand bine.
    compozitia-de-ricotta
  • Se iau dovleceii de la strecurat si se storc bine cu mainile pentru a scapa de excesul de lichid si se adauga la compozitia de branza. Se amesteca bine si se ajusteaza gustul cu sare si piper.
    compozitia-pentru-chiftele-de-dovlecel-ricotta-parmezan
  • Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie la foc mediu spre mic si se adauga cate o lingura cu varf de compozitie pentru fiecare chiftea. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie apoi se transfera pe hartie de bucatarie pentru a scapa de excesul de ulei.
    chiftele-dovlecel-ricotta-parmezan-prajite
  • Se servesc cu o lingura de iaurt si o felie de lamaie.
    chiftele-de-dovlecel-ricotta-si-parmezan

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating